Gingerbon to czysto naturalne cukierki imbirowe najwyższej jakości o smaku mango. Starannie wyselekcjonowany imbir przetwarzany jest razem z cukrem, skrobią z tapioki i olejem roślinnym.
Korzeń imbiru od czasów starożytnych znany jest ze swojego leczniczego działania na wiele chorób w Chinach i Indiach.
Stosuje się go przy nudnościach, wzdęciach, zawrotach głowy, niestrawności czy migrenach, a także niszczy bakterie i grzyby.
Kandyzowany imbir ma przyjemnie ostry smak. Jego ciepło jest przyjemne i kojące nie tylko w zimnych porach roku.
Tapioka to skrobia otrzymywana z korzenia manioku. Nie zapewnia wysokiej wartości odżywczej, ale jest bogaty w węglowodany. W zdrowej kuchni bezglutenowej ma szerokie zastosowanie: od zmiękczania ciasta, poprzez stosowanie właściwości wiążących, po zagęszczanie.
cukier 77,95%, skrobia z tapioki 13,47g, imbir 7,47%, uwodorniony olej kokosowy 0,88%, aromat mango 0,16%, ekstrakt z mango 0,07%.
Pliki cookie pomagają nam w świadczeniu naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie. Więcej informacji