GLUTEN - BEZGLUTENOWY RYŻOWY Gnocchi z razowej mąki gryczanej. PASTEROWANE
Składniki
Woda, mąka ryżowa 29%, mąka gryczana pełnoziarnista 8%, skrobia ziemniaczana, sól kuchenna, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Informacje alergiczne
-
Instrukcja użycia
Włóż gnocchi do odpowiedniej ilości wrzącej osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnię gotuj przez kolejne 2 minuty, a następnie odcedź i podawaj.
Po czesku nadaje się do prawie wszystkich rodzajów sosów, takich jak pomidorowy, koperkowy, grzybowy, gulaszowy, szpinakowy, kapusta i wędzonki, mięsno-sokowy, jajeczny, czy słodki jak mak z makiem.
Po włosku smakują głównie z sosami śmietanowymi (najczęściej używane jest quattro formaggi z czterema rodzajami sera), do których dodajemy np. łososia, szpinak, pieczarki, szynkę, kurczaka, ser – parmezan, gorgonzola, pleśniowy ser. Można je również potraktować sosami pomidorowymi, takimi jak ragout, pesto lub po prostu roztopionym masłem i posypanym serem.
Składowanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu w temperaturze do + 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni.
Kraj pochodzenia: Włochy
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość energetyczna 735 kJ / 173 kcal
Tłuszcz 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
Węglowodany 38,2 g
w tym cukry 0,9g
Włókno 1,8g
Białko 3,3g
Sól 0,9g