Opis oleju winogronowego:
Ten smaczny olej jest tłoczony mechanicznie na zimno z pestek jagód winorośli, dzięki czemu zachowuje wszystkie swoje wyjątkowe właściwości i charakterystyczny smak. Ze względu na małą zwartość (około 4%) olej winogronowy jest stosunkowo rzadki i zawiera również dużą ilość Procyjanidyny (OPC) - najsilniejszego przeciwutleniacza (50 razy silniejszego niż witamina E). Procyjanidyna ma dobroczynny wpływ na organizm i stanowi znaczącą profilaktykę przeciw różnym chorobom cywilizacyjnym.
Rekomendacje:
Olej z pestek winogron jest doskonały zarówno do dań zimnych, jak i gorących. Może być stosowany do sałatek, zup-kremów lub np. Do pieczenia rybnych specjałów. Zaletą jest również stosunkowo wysoka temperatura wrzenia (188 ° C). Dzięki nasyceniu i charakterystycznemu smakowi jest stosowany w niewielkich ilościach ze znaczącym efektem.
Skład oleju winogronowego:
100% olej z pestek winogron
Ważna informacja:
Pojemność szklanki: 100 ml
Okres przydatności do spożycia: 2 lata
Przechowywać do: 20 ° C
Pliki cookie pomagają nam w świadczeniu naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie. Więcej informacji