Zmień język CZ Zmień język SK Zmień język PL Zmień język DE

Suszona kaszka jajeczna Tortellini faszerowane szynką parmeńską LA PASTA DI ALESSANDRA 250g

kliknij, aby powiększyć
Suszona kaszka jajeczna Tortellini faszerowane szynką parmeńską LA PASTA DI ALESSANDRA 250g Nuovo Pastificio Italiano S.r.l.
szt.
Product Code:1-10124
Producent:Nuovo Pastificio Italiano S.r.l.
Cena z VAT: 8,40 zł
VAT:12 %
Dostępność:ostatnie sztuki
Instrukcje i informacje dotyczące bezpieczeństwa: Tortellini plnené prosciuttom 250g
Forma: těstovina
Zawartość w opakowaniu: 250 g
Trwałość: uvedeno na obale

Tortellini to włoski makaron z semoliny w kształcie pierścienia lub krążka z różnymi nadzieniami, pochodzący z włoskiej prowincji Bolonia.

Najszybszym sposobem na ich przygotowanie jest użycie gotowego, aromatyzowanego sosu pomidorowego lub sosu serowego zrobionego z masła, śmietany i startego parmezanu lub sera pleśniowego. Można doprawić natką pietruszki, solą i pieprzem lub dodać pokrojoną szynkę - około 5 minut przed końcem gotowania. Do sosu pomidorowego możesz dodać oliwki, anchois, papryczki chili, owoce morza lub inne składniki według własnego uznania i smaku.

WSKAZÓWKA: Wypróbuj tortellini jako nadzienie do zupy!

MAKARON Z SUSZONEJ KASMY JAJECZNEJ Z NADZIENIEM Z SUSZONEJ SZYNKI

Kompozycja
Składniki makaronu 70%: kaszka manna z pszenicy durum (UE, spoza UE), jaja (UE) (20% makaronu, 14% całości), woda. Składniki nadzienia 30%: mortadela wieprzowa (UE) (38,6% nadzienia, 11,6% całości) (wieprzowina, woda, mąka pszenna, sól, aromaty, błonnik roślinny, przeciwutleniacz: E301, substancja konserwująca: E250), bułka tarta (mąka pszenna zwykła typu „0”, woda, sól, drożdże), ricotta z mleka krowiego (serwatka, śmietana, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330), dojrzały ser miękki (mleko, sól, podpuszczka), suszona szynka (UE) (4,4% nadzienia, 1,3% całości) (wieprzowina, sól, aromat naturalny, substancja konserwująca: E252), sól, olej roślinny, przyprawy.

Informacje o alergenach
Zawiera pszenicę, jaja i mleko.
Może zawierać śladowe ilości skorupiaków, musztardy i soi.

Składowanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej do 24°C, z dala od źródeł ciepła.

Instrukcja użytkowania
Dodaj tortellini do wrzącej, osolonej wody lub bulionu i gotuj przez około 6-8 minut.

Ugotowane: Doprawić np. z roztopionym masłem, gulaszem mięsnym i sosem pomidorowym, posypać parmezanem i podawać.
Pieczone w piekarniku: Dodaj ragout, beszamel, śmietanę, ser grana i piecz przez około 10 minut.

Mówi się, że tortellini powstały na wzór pępka Wenus, bogini miłości w mitologii rzymskiej. Afrodyta w mitologii greckiej.

Mówi się, że Wenus udała się do oberży w Bolonii. Nie jest jasne, czy to ona chciała spotkać się tu z Jowiszem, czy też gospodarz chciał złożyć jej hołd. Legenda głosi, że kucharz miał zajrzeć do jej pokoju przez dziurkę od klucza i zobaczyć jej nagi brzuch i pępek. Zainspirowany jej urodą, wymyślił na jej cześć tortellini.

Potrzebujesz porady? Suszona kaszka jajeczna Tortellini faszerowane szynką parmeńską LA PASTA DI ALESSANDRA 250g Nuovo Pastificio Italiano S.r.l.

Twoje imię i nazwisko, firma
Twój e-mail
Twój telefon
Twoje zapytanie
     Więcej informacji




wyślij link do znajomego

Twoje imię i nazwisko
Twój e-mail
e-mail znajomego
Przepisz kod z obrazka antispam

Pliki cookie pomagają nam w świadczeniu naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie.   Więcej informacji