Zmień język CZ Zmień język SK Zmień język PL Zmień język DE

Tortellini z semoliny z suszonym jajkiem faszerowane ricottą i szpinakiem LA PASTA DI ALESSANDRA 250g

kliknij, aby powiększyć
Tortellini z semoliny z suszonym jajkiem faszerowane ricottą i szpinakiem LA PASTA DI ALESSANDRA 250g Nuovo Pastificio Italiano S.r.l.
szt.
Product Code:1-10123
Producent:Nuovo Pastificio Italiano S.r.l.
Cena z VAT: 8,21 zł
VAT:12 %
Dostępność:14 dni
przechowywane: Itálie
Forma: těstovina
Zawartość w opakowaniu: 250 g
Trwałość: uvedeno na obale

Tortellini to włoski makaron z semoliny w kształcie pierścienia lub krążka z różnymi nadzieniami, pochodzący z włoskiej prowincji Bolonia.

Najszybszym sposobem na ich przygotowanie jest użycie gotowego, aromatyzowanego sosu pomidorowego lub sosu serowego zrobionego z masła, śmietany i startego parmezanu lub sera pleśniowego. Można doprawić natką pietruszki, solą i pieprzem lub dodać pokrojoną szynkę - około 5 minut przed końcem gotowania. Do sosu pomidorowego możesz dodać oliwki, anchois, papryczki chili, owoce morza lub inne składniki według własnego uznania i smaku.

WSKAZÓWKA: Wypróbuj tortellini jako nadzienie do zupy!

MAKARON Z SUSZONEJ KASMY JAJECZNEJ Z NADZIENIEM Z RICOTTY I SZPINAKU

Kompozycja
Składniki makaronu 70%: kaszka manna z pszenicy durum (UE, spoza UE), jaja (UE) (20% makaronu, 14% całości), woda.
Skład nadzienia 30%: ricotta z mleka krowiego (UE) (40,6% nadzienia, 12,2% całości) (serwatka, śmietana mleczna, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330),
bułka tarta (mąka pszenna zwykła typu „0”, woda, sól, drożdże), ser topiony (UE) (mleko, sól, podpuszczka), serwatka, sól, proszek szpinakowy (spoza UE) (1,3% nadzienia, 0,4% całości), szpinak liściasty (Włochy) (0,5% nadzienia, 0,2% całości), przyprawy.

Informacje o alergenach
Zawiera pszenicę, jaja i mleko.
Może zawierać śladowe ilości skorupiaków, musztardy i soi.

Składowanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej do 24°C.

Instrukcja użytkowania
Dodaj tortellini do wrzącej, osolonej wody lub bulionu i gotuj przez około 6-8 minut.

Ugotowane: Doprawić np. z roztopionym masłem, gulaszem mięsnym i sosem pomidorowym, posypać parmezanem i podawać.
Pieczone w piekarniku: Dodaj ragout, beszamel, śmietanę, ser grana i piecz przez około 10 minut.

Vypraví sa, že tortellini boli vytvorené podľa pupka Venuše, bohyne lásky v rímskej mytológii, resp. Afrodity v gréckej mytológii.

Venuša vraj išla do jedného hostinca v Bologni. Či sa tu chcela stretnúť s Jupiterom alebo jej chcel hostinský vzdať poctu, je neisté. Podľa legendy mal ale kuchár nahliadnuť kľúčovou dierkou do jej izby a uvidieť jej holé brucho a pupok. Inšpirovaný jej krásou jej potom k pocte vymyslel tortellini.

Potrzebujesz porady? Tortellini z semoliny z suszonym jajkiem faszerowane ricottą i szpinakiem LA PASTA DI ALESSANDRA 250g Nuovo Pastificio Italiano S.r.l.

Twoje imię i nazwisko, firma
Twój e-mail
Twój telefon
Twoje zapytanie
     Więcej informacji




wyślij link do znajomego

Twoje imię i nazwisko
Twój e-mail
e-mail znajomego
Przepisz kod z obrazka antispam

Pliki cookie pomagają nam w świadczeniu naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie.   Więcej informacji