Zmień język CZ Zmień język SK Zmień język PL Zmień język DE

Tortellini z semoliny z suszonym jajkiem faszerowane serem LA PASTA DI ALESSANDRA 250g

kliknij, aby powiększyć
Tortellini z semoliny z suszonym jajkiem faszerowane serem LA PASTA DI ALESSANDRA 250g Nuovo Pastificio Italiano S.r.l.
szt.
Product Code:1-10122
Producent:Nuovo Pastificio Italiano S.r.l.
Cena z VAT: 8,21 zł
VAT:12 %
Dostępność:14 dni
przechowywane: Itálie
Forma: těstovina
Zawartość w opakowaniu: 250 g
Trwałość: uvedeno na obale

Tortellini to włoski makaron z semoliny w kształcie pierścienia lub krążka z różnymi nadzieniami, pochodzący z włoskiej prowincji Bolonia.

Najszybszym sposobem na ich przygotowanie jest użycie gotowego, aromatyzowanego sosu pomidorowego lub sosu serowego zrobionego z masła, śmietany i startego parmezanu lub sera pleśniowego. Można doprawić natką pietruszki, solą i pieprzem lub dodać pokrojoną szynkę - około 5 minut przed końcem gotowania. Do sosu pomidorowego możesz dodać oliwki, anchois, papryczki chili, owoce morza lub inne składniki według własnego uznania i smaku.

WSKAZÓWKA: Wypróbuj tortellini jako nadzienie do zupy!

MAKARON Z SUSZONEJ KASMY JAJECZNEJ Z NADZIENIEM SEROWYM

Kompozycja
Składniki makaronu 70%: kaszka manna z pszenicy durum (UE, spoza UE), jaja (UE) (20% makaronu, 14% całości), woda.
Skład nadzienia 30%: ricotta z mleka krowiego (UE) (42,3% nadzienia, 12,7% całości) (serwatka, śmietana mleczna, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330),
bułka tarta (mąka pszenna pszenna typu „0”, woda, sól, drożdże), miękki ser dojrzewający (UE) (11,5% nadzienia, 3,5% całości), (mleko, sól, podpuszczka), sól, olej roślinny, ser Pecorino Romano (Włochy)) (0,5% nadzienia, 0,1% całości) (mleko owcze, sól, podpuszczka).

Informacje o alergenach
Zawiera pszenicę, jaja i mleko.
Może zawierać śladowe ilości skorupiaków, musztardy i soi.

Składowanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej do 24°C, z dala od źródeł ciepła.

Instrukcja użytkowania
Dodaj tortellini do wrzącej, osolonej wody lub bulionu i gotuj przez około 6-8 minut.

Ugotowane: Doprawić np. z roztopionym masłem, gulaszem mięsnym i sosem pomidorowym, posypać parmezanem i podawać.
Pieczone w piekarniku: Dodaj ragout, beszamel, śmietanę, ser grana i piecz przez około 10 minut.

Mówi się, że tortellini powstały na wzór pępka Wenus, bogini miłości w mitologii rzymskiej. Afrodyta w mitologii greckiej.

Mówi się, że Wenus udała się do oberży w Bolonii. Nie jest jasne, czy to ona chciała spotkać się tu z Jowiszem, czy też gospodarz chciał złożyć jej hołd. Legenda głosi, że kucharz miał zajrzeć do jej pokoju przez dziurkę od klucza i zobaczyć jej nagi brzuch i pępek. Zainspirowany jej urodą, wymyślił na jej cześć tortellini.

Potrzebujesz porady? Tortellini z semoliny z suszonym jajkiem faszerowane serem LA PASTA DI ALESSANDRA 250g Nuovo Pastificio Italiano S.r.l.

Twoje imię i nazwisko, firma
Twój e-mail
Twój telefon
Twoje zapytanie
     Więcej informacji




wyślij link do znajomego

Twoje imię i nazwisko
Twój e-mail
e-mail znajomego
Przepisz kod z obrazka antispam

Pliki cookie pomagają nam w świadczeniu naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie.   Więcej informacji