Producent: | WormUP s.r.o. |
Cena z VAT: | 20,84 zł |
VAT: | 12 % |
Dostępność: | ostatnie sztuki |
Forma: | sušení červíci |
Zawartość w opakowaniu: | 20 g |
Trwałość: | uvedeno na obale 1-24 |
Chrupiące robaki w czekoladzie, możesz przeżuwać same lub zalać mlekiem i zjeść na śniadanie. Solidna dawka białka w chrupiącej formie w połączeniu z pyszną czekoladą po prostu dodadzą Ci energii.
Sposób przygotowania
Robaki pochodzą z czeskiej hodowli. Przed ich przetworzeniem przechodzą kilkudniowy post, aby je dokładnie oczyścić. Następnie krótko je gotujemy, suszymy i na koniec zawijamy w czekoladę 31%. Wszystko robimy z maksymalną dbałością o jakość i zachowanie wartości odżywczych.
Gdzie rozmnażają się robaki
Nasze larwy wełnowców pochodzą z certyfikowanej hodowli na Morawach, która spełnia wszelkie wymogi higieniczne. Trzymane są w plastikowych skrzyniach z resztkami zboża. Od czasu do czasu dostarczane są im świeże warzywa jako źródło wody. Gospodarstwo jest bardzo suche, czyste i dokładnie wentylowane.
Ciekawostką jest to, że zgodnie z przepisami owady jadalne zaliczają się do kategorii zwierząt hodowlanych. Mając to na uwadze, owady są najlepiej hodowanymi i przetwarzanymi zwierzętami hodowlanymi. Do jego hodowli zużywa się wielokrotnie mniej wody, paszy i ziemi niż w przypadku innych zwierząt gospodarskich.
Trwałość
Minimalny okres przydatności Crispy Worms wynosi 1 rok od daty produkcji.
Składniki
W opakowaniu Crunchy Worms in Milk Chocolate znajdziesz suszone larwy wełnowca (Tenebrio molitor) 50%, czekoladę 50% (cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, miazga kakaowa, lecytyna słonecznikowa, ekstrakt waniliowy; zawartość masy kakaowej min. 31 %).
Informacje o wartościach odżywczych na 100 g
Wartość energetyczna 2210 kJ / 528 kcal
Tłuszcze (kwasy tłuszczowe) 31 g
- w tym nasycone 13 g
Węglowodany 29 g
- w tym cukry 27 g
Sól 0,9 g
Białko 32 g