Szczegółowy opis Kawa jednorodna India Planta SHG
Ta kawa ma smak słodkiej papryki i kokosa. Jeśli poczujesz zapach kawy, poczujesz ziemistą przyprawę. Ciało jest pełne i czyste.
Pochodzenie kawy
Farma ta została założona przez pana Murhpy'ego, często nazywanego założycielem drzew kawowych w Indiach. Kawa w tym regionie powstała w 1965 roku.
Kraj pochodzenia
Republika Indii zajmuje największą część tak zwanego subkontynentu indyjskiego. Klimat tutaj jest wyraźnie monsunowy. Stolicą jest Delhi / Nai Dilli /.
Pierwsze ziarna kawy przywiózł do Indii w 1670 roku muzułmański pielgrzym Baba Budan z Jemenu. Nasiona posadzono w pobliżu meczetu na wzgórzu Mysore, skąd rosnąca kawa stopniowo rozprzestrzeniła się na południowe części kraju. Mysore nadal jest największym producentem indyjskiej kawy. Większość kawy indyjskiej uprawiana jest na plantacjach na wysokości od 600 do 1800 m npm Kawa arabika jest uprawiana (54%) w różnych odmianach i kawie Robusta. Kawa jest przetwarzana na dwa sposoby. Ze względu na stale rosnący popyt produkcja daleka jest od pokrycia krajowej konsumpcji, dlatego duże ilości kawy są importowane do Indii. Jednak najwyższej jakości gatunki są eksportowane z Indii.
Pliki cookie pomagają nam w świadczeniu naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie. Więcej informacji