Podobnie jak makaron, gnocchi możesz podawać jako danie główne lub dodatek. Ich zaletą jest szybkie i łatwe przygotowanie.
PRODUKT ZIEMNIACZANY - GNOCCHI ZIEMNIACZANE/GNOCCHI
Informacje o alergenach
Produkt zawiera pszenicę. Może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, soi i gorczycy.
Instrukcja użycia
Wrzuć gnocchi do wrzącej, osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnię odczekaj 2 minuty, odcedź i podawaj z ulubionym sosem.
W czeskim stylu pasuje do prawie wszystkich sosów, takich jak pomidorowy, koperkowy, grzybowy, gulaszowy, szpinakowy, z kapusty i wędzonki, z mięsem i sokiem, z jajkiem, a nawet na słodko jak schubánky z makiem.
Po włosku smakują szczególnie z sosami śmietanowymi (najczęściej używany jest quattro formaggi z czterema rodzajami sera), do których dodajemy np. łososia, szpinak, pieczarki, szynkę, kurczaka, sery – parmezan, gorgonzolę, nivę. Możesz delektować się nimi z sosami pomidorowymi, takimi jak ragout, z pesto lub po prostu z roztopionym masłem i posypane serem.
Składowanie
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu w temperaturze do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni.
Kraj pochodzenia: Włochy
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna 655 kJ/154 kcal
Tłuszcze 0,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
Węglowodany 33,3 g
w tym cukry 0,3g
Błonnik 1,3g
Białko 4g
Sól 0,63 g
Pliki cookie pomagają nam w świadczeniu naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie. Więcej informacji