Włóż gnocchi do odpowiedniej ilości wrzącej osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnię gotuj przez kolejne 2 minuty, a następnie odcedź.
Po czesku nadaje się do prawie wszystkich rodzajów sosów, takich jak pomidorowy, koperkowy, grzybowy, gulaszowy, szpinakowy, kapusta i wędzonki, mięsno-sokowy, jajeczny, czy słodki jak mak z makiem.
Po włosku smakują głównie z sosami śmietanowymi (najczęściej używane jest quattro formaggi z czterema rodzajami sera), do których dodajemy np. łososia, szpinak, pieczarki, szynkę, kurczaka, ser – parmezan, gorgonzola, pleśniowy ser. Można je również potraktować sosami pomidorowymi, takimi jak ragout, pesto lub po prostu roztopionym masłem i posypanym serem.
Składowanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu w temperaturze do + 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni.
Kraj pochodzenia: Włochy
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość energetyczna 715 kJ / 168 kcal
Tłuszcz 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
Węglowodany 37,9 g
w tym cukry 0,1g
Włókno 0,6g
Białko 3g
Sól 0,63g
Pliki cookie pomagają nam w świadczeniu naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie. Więcej informacji