Dlaczego białko konopne z kolagenem?
Unikalne połączenie hydrolizowanego kolagenu morskiego typu I i białka konopnego jest idealne szczególnie dla kobiet (ale mężczyźni też nie muszą bać się spróbować tego białka)!
Kolagen typu I uważany jest za kluczowy element budulcowy, stanowiący 80% kolagenu środkowej warstwy skóry, czyli skóry właściwej. Nadaje skórze strukturę, jędrność oraz sprzyja zdrowszym włosom i paznokciom.
Białko konopne to najwyższej jakości białko roślinne. Jest szczególnie wyjątkowy pod względem zawartości wszystkich 23 aminokwasów oraz rzadkich białek, albuminy i edestyny. Albumina jest głównym białkiem ludzkiego osocza, spełniającym podstawowe funkcje metaboliczne. Edestyna jest wysoce strawnym białkiem roślin strączkowych. Jest świetny dla wegan, sportowców, ale także osób starszych i dzieci.
Dla kogo odpowiednie jest białko konopne z kolagenem?
Zalecamy stosowanie produktu każdemu, kto chce wesprzeć kondycję swojej skóry, paznokci i włosów, ale także sportowcom w celu budowy mięśni, podczas diet i detoksykacji.
Zaletą tego białka jest jego strawność i wchłanialność - nie będziesz odczuwał wzdęć w przeciwieństwie do białek serwatkowych (białko konopne vs. białko serwatkowe).
Do głównych zalet białka zalicza się:
Skład surowców (konopie + kolagen)
Zbilansowana zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3, 6, 9
Doskonała strawność
Wspaniały smak, wyśmienity smak
Wszechstronne zastosowanie - w koktajlach, jogurtach, kaszkach
Można go również stosować jako odpowiednią przekąskę w ciągu dnia
Przygotowanie białka konopnego
Opakowanie zawiera ok. 16 dawek białka (zalecana dzienna porcja białka to 30 g = 2 płaskie miarki).
Idealnym połączeniem jest zmieszanie lub wstrząśnięcie w shakerze z mlekiem (polecamy mleko roślinne).
Można go dodawać do musli, owsianek, koktajli i jogurtów.
Białko konopne świetnie nadaje się do eksperymentowania. Dowiedz się więcej: Pyszne przepisy z białkiem konopnym
Pliki cookie pomagają nam w świadczeniu naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie. Więcej informacji