Nasiona konopi mają wysoką zawartość białka, zawierają 20 aminokwasów, z których 8 jest niezbędnych.
To znaczy takie, których organizm ludzki nie jest w stanie sam stworzyć, a musimy je uzupełniać jedynie pożywieniem.
Nasiona konopi zawierają również wiele substancji bioaktywnych, takich jak witaminy E, B1, B2,
a także minerały i pierwiastki śladowe: wapń, magnez, potas, żelazo, fosfor i cynk.
Ważna jest również zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6,
fitosterol, chlorofil i lecytyna. Substancje te obniżają poziom cholesterolu, działają przeciwzapalnie
i poprawić system regeneracyjny i odpornościowy organizmu ludzkiego.
Zaleca się spożywać podczas dużej aktywności fizycznej.
Rozkłada również metabolity kwasu mlekowego, które są odpowiedzialne za bóle mięśni.
Nasiona marihuany są również bogatym źródłem niezbędnych aminokwasów, dobrze trawionych białek, takich jak edestyna.
Sposób użycia: Dodać do sałatek, makaronów, ciasta, chleba lub naleśników.
Są pokryte sosami, płatkami owsianymi i innymi potrawami.
Nasiona konopi są delikatnie obrane, aby zachować wszystkie składniki odżywcze.
Nie zawiera glutenu, dlatego nadaje się również dla osób na diecie bezglutenowej.
Kraj pochodzenia: UE
Jest produktem rolnictwa ekologicznego.
Pliki cookie pomagają nam w świadczeniu naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie. Więcej informacji